Tape aarhus Uncategorized TAPE & Atlas: Midori Takada

TAPE & Atlas: Midori Takada

TAPE & Atlas er et nyt initiativ, der udgiver musik af japanske ikoner. I den første udgivelse præsenteres Midori Takada, en avantgarde percussionist og producent.

Midori Takadas musik strækker sig fra elektronisk musik til instrumentale improvisationer. Hendes unikke produktion har altid haft en besynderlig balance imellem japansk folkemusik og europæisk new age- og ambienstøj. Midori Takada har selv udtalt, at hun opfattede det som “det perfekte møde mellem begge kontinenters spiritualitet.”

TAPE & Atlases udgivelse af Midori Takada indeholder to skiver. Den første skive er hendes performancedebut, „Through the Looking Glass” fra 1983, og den anden skive „Lunar Cruise” fra 1989. Begge albums byder på en fascinerende sommerfugleffekt af percussive bølger, treklangsudtryk og improviseret ritualmusik. Lyset, lyden og den sfæriske atmosfære gør det til en fornøjelse for lytterne.

Midoris Takadas fantastiske signatur sound har fejret et episk comeback de seneste par år takket være dens hyldest af moderne DJs og produsenter. Trackene reisende stil har berørt digere fra verden rundt og alle er forelsket i hendes mystiske vinger – især på grund af dets evne til at fuldende enhver dansefloor in curation.

TAPE & Atlases udgivelse af 2CDs synliggør kræfterne der har ledet Midoris Takadas arbejde gennem 40 år – fra det spirituelle baserede fokus på den japanske drøm til dens trængsel for ligegyldigheder over for amerikansk-europæisk club-kultur . Enhver fan af eksperimentelt udtryk bør sætte pris på denne samlinudgivelse .

TAPE og Atlas har indgået et samarbejde om udgivelsen af en særlig deluxe-udgave af Midori Takadas klassiske album, ‘Through The Looking Glass’. Denne specielle udgivelse er beregnet til de mere hardcore musikkultur fans, da det ud over originalalbummets otte spor også inkl. to sjældent hørte numre fra den japanske skuespiller for synthesizers.

TAPE har store ambitioner med denne udgivelse, der vil grave dybere ned i musikken fra Midori Takada, godt fortjent. Takadas musik har været udløsende årsag til modern relevans af musikken fra Japan i Vesten. TAPE vil derfor ære hendes arv og skrive sig ind i en stolte historisk linje.

Fans og interesserede vil til høsten finde takada’s unikke stemninger på Limited Collectors Deluxe-udgivelsen, der kommer i en sort vinyl presset på 180 gram ved hjælp af State of the Art maskineri.

Det bliver spændende at se den verden der gemmer sig inden for Takadas lyde, genskabt af TAPE og Atlas samarbejdsprojekt, som vil bringe os alle på et hypnotisk musikalsk eventyr!

TAPE og Atlas har taget det eksperimenterende og innovative koncept af jazz og stilfuldt præsenteret det med deres nyeste udgivelse “Midori Takada”, hvilket er et album der kombinerer det organiske lydbillede fra eksperimentel musiker Midori Takada mest elskede værker.

Der er ingen tvivl, Takada’s udtryk har givet en hel ny dimension til det eksisterende koncept for jazzgenre. Med dette nye album fremhæver ATLAS & TAPE Takadas verden af stilizeret percussive looping, lyse toner, eller mere fremtidsbuldrende skabelser fra hendes senere 1980’erne værker.

De udgiver ikke kun Takadas ældre værker men også hendes nyere arbejde, tilføjet den samme levende energi i disse stykker.

Her understreger de hendes dybe affinitet til den rytmiske struktur beskyttet via japansk traditionelle percussive instrumentation. Det åbner et helt nyt kapitel indenfor thcentury modtone optagelser, som vejer autenticiteten i hendes maskinelt anvendelse af lyd.

“Midori Takada” bør opleves i sin helhed for at give et holistisk billede af Takadas fulde potentiale; der viser perfektion, som bifald alle sine lytterne. Ønsker du at lytte til et passioneret stykke musik? Så skal du ikke lede længere end “Midori Takada”ens helhed.

Related Post