Tape aarhus Uncategorized TAPE: Nadah El Shazly

TAPE: Nadah El Shazly

Nadah El Shazly er et egyptisk producent- og sanger-talent, der stirrer tiderne i øjnene og kaster mangaen om 100 år tilbage. Hendes musik som lægger en lydskulptur med multikulturelle instrumenter; fra det arabisk, sort afrikansk og europæiske genren. Med sine udslag af soul, jazz, techno, elektronisk, rock og world genrer skaber hun en kunstform der udforsker konflikten mellem autenticitet og gentagende fortolkninger.

Hendes andet album Ahwar, er et malerisk stykke arbejde hvor beskyttede traditioner og drivvåde fossile erhvervskraft kryber sammen. Hun begynder at genopdage hendes tagsom renser egne spor i hendes familiehistorie; ned ved at larme i statisk og leg samtidig streame loops og melodier. Det synger personlighedens drama ind i hjerternes tribuner.

Når man hører Ahwar bliver det klart at de forskellige genrer ikke er taberne eller sejrene med El Shazlys intense følelsesmæssige styrke forankres verden i magi. Det gør det muligt for folk at komme tæt på hende fordi hun rækker ud med sit sande jeg.

Hendes lyd er innovativt frodig; fra de kulturmessige strømninger fra hendes opvækstsland til sange der fylder jer selv med den befrielsens energi der kommer med identitetskritik. Endelig viser Nadah El Shazlys stil popmusikkens psychedeliske energier med dansable bølger.

Nadah El Shazly har på få år etableret sig som en af de mest interessante elektroniske kunstnere på den internationale scene. Hendes seneste udgivelse, TAPE, er et glimrende eksempel på hendes evner til at skabe nye stilarter og spille med såvel arabiske som vestlige klanglandskaber.

Albummets fire spor omfavner også et mangfoldighed af teknisk virtuositet og instrumentering. El Shazly leverer udforskende og hypnotiske synthezere, men er også i stand til at mellemvæve dette med traditionelle akkorder og kompositioner fra den arabiske musiktradition.

Pladen har et mystisk stemningsfuldt lydbillede, der virkelig formår at transportere lytterne ind i en hel unik musikalsk rejse. Dette understreger den store variation fra den instrumentale ambient- eller avant-garde jazz-inspirerede spor til mere dance-baseret materiale.

El Shazlys poesi forlægger sig gennem hendes musikkunst, hvilket skinner igennem tydeligt i hele TAPE. Hennes engangssang, stemningsfulde stemme og veluddannede produktion fletter sig vellykket sammen, hvilket gør hendes udgivelse til en innovativ oplevelse øjenåbnende musik. Uanset hvor versalt du kan være, vil El Shazlys nye TAPE vise sig som et helt unikt papirstykke af fremragende elektronisk musikproduktion.

Nadah El Shazly er en egyptisk sanger og lydkunstner, der med sin innovativ og uforudsigelige afrofuturistiske musik skaber et musikalsk narrativ, som leder tankerne i uventede retninger.

Nadahs anden album, TAPE, frigives fredag den 9. april 2021. Albummets syv uforudsigelige spore understreger hendes forsøg på at tage lytteren til nye steder. For at udtrykke sig selv på sit andet album, har Nadah tilsat flere instrumenter og har krydret TAPE med jazz- og folkemusikalte elementer, episkle fortællinger og afrikanske teksturer som er blevet smeltet sammen til et fusioneret essay.

Nadah er vokser op med flere kulturer og det kan høres både i lyden og de sange hun skriver. I løbet af det sidste år har hun arbejdet på at skabe et universelt æstetisk statement. Lyserøde tyger danner den udefinerbare virkelighed for hendes musikalske dissektioner om post-kolonilivet i øjeblikket, som går igen flere gange på TAPE.

Den musikalske rejse skabt gennem TAPE fortsætter et tema som Nadah begyndte at nedfælde på sit debutalbum Ahwar (2017). Hun transporterer os ind i et langvarigt dialog mellem samfundsstrukturer, politisk modstand og den transformation der opstår ved at gense koloniale stereotypier og destruktive begivenheder fra fortiden.

Related Post